top of page

БЕЗ Бръчки по шията! Домашна грижа, професионални съвети и естетични процедури



Бръчките по шията са проблем, който много жени подценяват. Причината е, че наблягат на грижата за кожата на лицето, забравяйки за деликатността на кожата на шията.

Бръчките са естествена част от процеса на стареене. Но има определени фактори, които благоприятстват за тяхната поява и ги влошат. След като ги има по лицето, неизбежно е да ги видим и по шията.

Съвети за предотвратяване на бръчки по шията

Излагане на слънце

Неведнъж съм повтаряла колко е важна слънцезащитата. За нея не бива да се мисли само през лятото. Тя е изключително важна през всеки един сезон.

Преди всяко излагане на слънце, трябва да осигурим защита на кожата си с подходящ слънцезащитен фактор, без да забравяме шията!

Погрешна стойка

Най-добрият начин да предотвратите появата на "техническа шия" е да внимавате със стойката си. Вместо да гледате надолу към екрана или книгата, вдигнете ги на нивото на очите си. Това ще поддържа врата ви изправен, предотвратявайки преждевременното образуване на линии и бръчки.


Ексфолирайте шията

Ексфолирането не е само за лицето и тялото. То може да направи чудеса и за вашите шия и деколте.

С премахването на мъртвите клетки вие намалявате натрупаните мазнини и замърсявания. А когато кожата е по-свежа, действието на продуктите против стареене на шията е по-добро.

Храненето и начинът на живот също са много важни при бръчки по шията

Не на последно място, придържайте се към здравословна диета. Ето някои ключови хранителни вещества, които са важни за предотвратяване на бръчки:


Антиоксиданти:

Антиоксидантите помагат в борбата с щетите, причинени от свободните радикали, които са нестабилни молекули, които допринасят за стареенето и увреждането на кожата. Витамините A, C и E, както и минерали като селен и цинк, са мощни антиоксиданти, които могат да предпазят кожата от оксидативен стрес. Пресните плодове и зеленчуци са отлични източници на антиоксиданти. Включете широка гама от цветни опции като горски плодове, цитрусови плодове, домати, листни зеленчуци, чушки, моркови и сладки картофи.


Витамин C:

Витамин C е от съществено значение за производството на колаген, протеин, който придава на кожата нейната еластичност и помага за предотвратяване на бръчки. Освен това има антиоксидантни свойства и помага за възстановяване на увредените кожни клетки. Цитрусовите плодове, горските плодове, кивито, чушките и листните зеленчуци са отлични източници на витамин С.


Омега-3 мастни киселини:

Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за поддържане на бариерата на кожата срещу влага, като намаляват сухотата и предотвратяват преждевременното стареене. Добри източници на омега-3 включват мазна риба (сьомга, скумрия), хлорела на прах, ленено семе и семена от чиа.


Биотин:

Биотинът, известен също като витамин B7, е важен за здрава кожа, коса и нокти. Помага за поддържане целостта на кожата и може да допринесе за по-младежки вид. Храните, богати на биотин, включват яйца, ядки, семена, сладки картофи и месни продукти.


Хранителни вещества, повишаващи колагена:

Заедно с витамин С, други хранителни вещества могат да подпомогнат производството на колаген. Те включват:

  • медта, която се съдържа в ядките, мидите и тъмния шоколад

  • мангана, присъстващ в пълнозърнестите храни, ядките и листните зелени зеленчуци.

  • аминокиселините в животинския бульон, особено този от телешки кости

Хидратация:

Въпреки че не е хранително вещество само по себе си, поддържането на хидратация е от решаващо значение за поддържане на еластичността на кожата и предотвратяване на сухота. Пиенето на достатъчно количество вода през целия ден помага да поддържате кожата стегната и еластична.



Грижа за шията - на кои продукти разчитам аз?

По-добра алтернатива от обикновеното кокосово масло е арганът. Маслото от арган има подхранващи и антиоксидантни свойства. Нанесено върху кожата и деколтето, аргановото масло изглажда и предпазва от вредното влияние на околната среда, борейки се с оксидативния стрес, който уврежда клетките. Това масло е идеално за по-зряла кожа, която се нуждае от качествена хидратация, омекотяване и подобряване на текстурата.



Друго любимо мое масло е това от вечерна иглика. То също притежава силно анти-ейдж действие, защото подобно на аргановото е пълно с антиоксидантни. За тези, които не познават неговите свойства, ще кажа, че най-ценните му съставки са линолова (LA) и гама-линоленова киселина (GLA), както и омега-6 мастни киселини. Те действат противовъзпалително, което също е от значение за намаляване на линиите по шията и деколтето, както и за подобряване здравето на кожата.

Маслото от вечерна иглика е подходящо за всеки тип, особено за зрялата кожа. То също е био и с него може да повишите влагата в зоната под брадичката, за която често забравяме да се погрижим.



pHformula N.E.C.K. recovery

Kрем, създаден специално за грижата за кожата на врата и деколтето. С него имам по-гладка, стегната и хубава кожа, което се дължи на специалните биотехнологични смеси, хиалуронова киселина и гликопротеини в състава му. Препоръчвам го при фини линии, бръчки, преждевременно стареене и отпусната кожа.


Forlle'd P-effect reliance gel

Великолепният крем-гел, предназначен за бързо възстановяване на увредена кожа осигурява моментална хидратация на дермалните слоеве и възстановява влагозадържащите способности на кожата. Нискомолекулярна формула на продукта спомага за възстановяване на енергийния клетъчен потенциал, повишава плътността и еластичността на кожата, оказва забележителен лифтинг ефект.


Естетични процедури за шията

Професионална грижа с pHformula и Forlle’d

Като начална опция, Др. Аля препоръчва професионална грижа pHformula Skin Resurfacing и Forllе’d Biopure Placenta Essence.



Скин бустер Stylage Hydro

Stylage Hydro е специално създаден, за да възстанови оптималното ниво на хидратация на кожата и да подобри нейната еластичност и стегнатост. Възстановява хидратацията и повишава еластичността на кожата. Необходими са една до три инжекционни сесии за оптимално третиране на кожата, в зависимост от вашата кожа и дълбочината на инжекциите.



Мезотерапия с Innoaesthetic

Чували ли сте за коктейл за лице и шия? Такъв например е Fill Up на Innoaesthetics. Месококтейлът съдържа хиалуронова киселина, глицерол, пантенол, манитол. Именно този микс от съставки е мощно средство срещу стареенето на кожата по шията и деколтето. Предимството му е, че е подходящ за прилагане върху всеки тип кожа. Освен че намалява бръчките, има и възстановяващ ефект.


Същата марка предлага и Firming- идеалното средство за стягане на кожата на врата и деколтето. Неговата специална формула възвръща еластичността бързо и лесно. Продуктът определено подобрява вида на отпуснатата кожа. Освен това повишава устойчивостта и еластичността, като прави тези деликатни зони по-гладки.



Инжекции с ботокс

Друг вариант за премахване на бръчките по шията е ботоксът. При тази процедура се инжектира малко количество ботулинов токсин в кожата. Това може да стане както в отделни части по лицето, така и по шията и деколтето.


Горепосочената професионална грижа може да намерите в следните естетични клиники:

София: Дуписима https://dupissima.com/

Пловдив: Доктор Вандев Естетик Клиник https://drvandev.com/

Бургас: Дерма център https://www.derma-am.com/

Сливен : Рени стил https://renistil.eu

Варна: Мелисима https://melissima.bg/

Стара Загора: Студио Лора




bottom of page